четвер, 22 травня 2008 р.

10 найкращих додатків Firefox

Firefox


Половина читачів цього сайту користується браузером Firefox. І сьогодні, продовжую серію статей у стилі “10 найкращих”, розглянемо найцікавіші додатки до браузеру Firefox.



1. AdBlock Plus. Цей додаток дуже сподобається усім ненависникам реклами. Він буде блокувати всі зображення, які ви позначите, просто клацнувши правою кнопкою миші. Відфільтровувати можна також зображення по його URL-адресі.


2. Morning Coffee. Цілком вірогідно, що кожен з вас, шановні читачі, кожного разу, після того як запускає браузер, відкриває щоразу кілька одних і тих же сайтів. Цей додаток забере цю функцію на себе - досить додати сайт до списку, і потім вистачить лише натискання однієї кнопки - і сайти будуть завантажуватися, поки ви п”єте ранкову каву.


3. Web Developer. Суперпотужний додаток, неодмінно знадобиться усім вебмайстрам та розробникам. Додає чимало корисних функцій до стандартного браузеру, серед яких: редагування CSS/HTML online, масштабування екрану, операції з зображеннями та кодом, лінійка, валідація, та багато іншого.


4. Session Manager. Чи часто у вас траплялося таке, що ви навідкривали багато вкладок, а вже час йти геть у справах? Цей додаток зберігає поточні сесії, тому тепер не потрібно згадувати, які сайти ви відвідували минулого разу.



5. Gspace. Всі знають, шо у Gmail безкоштовно надається чи не найбільший простір для зберігання пошти - 6 Гб і він надалі зростає. Так чому ж би не використати цю можливість у повному об”ємі? Сумніваюсь, що у когось з вас цей простір заповнений хоча б наполовину. Додаток Gspace буде аплоадити ваші файли на сервери Google. Врахуйте, що доступ до них матимете тільки ви з вашого аккаунту.



6. Flashblock. Для тих, хто ще не вдовольнився першим додатком, дуже сподобаєтсья цей. Блокує абсолютно весь flash-контент на сайтах. Тому до дозволених сайтів слід одразу додати ті, які містять дійсно потрібний флеш, а не рекламу, наприклад, YouTube. Попрощайтесь з рекламою назавжди.


7. Foxmarks. Цей додаток буде дуже корисний для тих, хто використовує браузер не лише на одному комп’ютері та стикається з проблемою синхронізації закладок. Досить встановити додаток на обох ПК, і ваші закладки будуть однаковими.



8. Shareaholic. Схожий до попереднього додатку, адже теж працює з закладками. Правда, лише онлайновими. За його допомогою можна легко додати у свій, приміром, del.icio.us, щось цікаве. Так ви не пропустите повз увагу чогось цікавого.


9. Personas for Firefox. Якщо вам набридла стандартна тема оформлення браузеру, то її можна трішки урізноманітнити за допомогою цього додатку. Він накладає на фон панелі управління зображення. Яке саме - це вже обираєте ви.


10. Faviconize Tab. Коли відкритих вкладок стає досить багато, то робота вже не така зручна. Додаток за допомогою Ctrl+клік на відкритій вкладці зменшує її до розмірів іконки сайту. Дуже зручно і гарно, до того ж економія місця - а отже, і вашого часу.

Ось і все. А якими доповненнями користуєтесь ви?..

http://blogoreader.org.ua

Немає коментарів: